29 Ιουν 2009

Καθίστε μέσα

Το πάντα επίκαιρο, "Καθίστε μέσα". Είναι αυτό που λέμε "πολύ μπροστά".

Κραυγή αγωνίας για το σχέδιο κατεδάφισης της Σιλωάμ

Η πόλη Σιλωάμ, με τη γειτονιά του Αλ-Μπουστάν, τοποθεσία συμβολική τόσο για τους Μουσουλμάνους, όσο και για τους Εβραίους και τους Χριστιανούς, βρίσκεται κοντά στα τείχη της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ και στο στόχαστρο ισραηλινών κατεδαφιστικών μηχανών.

Οι ισραηλινές αρχές στην Ιερουσαλήμ έχουν ανακοινώσει σχέδιο αναδιαμόρφωσης με πάρκα και ανοιχτούς χώρους για τα στενά δρομάκια και τα τείχη που στολίζουν το Αλ-Μπουστάν. Μάλιστα, δεν φαίνεται να ανησυχούν για τους κατοίκους, για τους οποίους διατείνονται ότι έχουν χτίσει τα σπίτια τους παράνομα και χωρίς άδειες.

Τα σπίτια που, σύμφωνα με τα σχέδια των αρχών του Ισραήλ στην κοινότητα της Ιερουσαλήμ, πρέπει να κατεδαφιστούν, ανέρχονται στα 88. Τα σπίτια αυτά στεγάζουν μεγάλες οικογένειες, οι οποίες εδώ και καιρό, υποχρεώνονται να πληρώνουν υψηλά πρόστιμα, καθότι, βάσει των πορισμάτων των ισραηλινών αρχών, διαμένουν σε «αυθαίρετες κατασκευές».

Οι κάτοικοι της Σιλωάμ εκφράζουν διαρκώς παράπονα, διότι οι άδειες σε Εβραίους δίνονται απλόχερα από τους υπεύθυνους, αλλά οι Άραβες της Ιερουσαλήμ, αν και πληρώνουν φόρους και πρόστιμα, δεν μπορούν να έχουν καμία παροχή ή δικαίωμα.

Εάν το σχέδιο κατεδάφισης προχωρήσει, 1.500 άνθρωποι θα μείνουν στο δρόμο. Το «σχέδιο πρόνοιας» για αυτούς προτείνει, σχεδόν αμετάκλητα, τη μετεγκατάσταση ολόκληρης της κοινότητας σε μία περιοχή λίγο πιο έξω από την Ιερουσαλήμ και, φυσικά, μακριά από τους Αγίους Τόπους.

Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για συστηματικό σχέδιο των Ισραηλινών να απομακρύνουν τους Παλαιστίνιους από την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Ιερουσαλήμ, ώστε να εγκαταστήσουν εκεί Εβραίους που θα εκμεταλλευτούν την τουριστική ζώνη και θα «δώσουν διαφορετικό στίγμα στους Άγιους Τόπους».

Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες που καταγγέλλουν ότι οι Εβραίοι που κατοικούν στη Σιλωάμ, είτε αγοράζουν τα «παράνομα» σπίτια των Παλαιστινίων, είτε τα αρπάζουν από αυτούς ως εγκαταλελειμμένα, υπό την ανοχή των ισραηλινών αρχών.

Οι ανησυχίες για ενδεχόμενο –και λανθάνοντα- «διωγμό» αυξάνονται, καθώς οι Παλαιστίνιοι γνωρίζουν ότι οι διεθνείς συμφωνίες και κυρίως η 4η Συνθήκη της Γενεύης, που απαγορεύει σε κατοχικές δυνάμεις να προβαίνουν σε σφετερισμούς της ιδιοκτησίας σε κατεχόμενα εδάφη, δεν αντιμετωπίζονται με σεβασμό από το Ισραήλ.

πηγή: http://www.tvxs.gr/v14831

23 Ιουν 2009

Καταγγελία

(χθες 22.6.09)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ

Θέμα: Αθέτηση συμφωνίας υπουργού, προέδρου Επιτροπής Ανταγωνισμού και απεργών πείνας.

Την περασμένη Δευτέρα, στις 15 Ιουνίου 2009, σε συνάντηση των απεργών πείνας κκ. Θεόδωρου Τενέζου και Γεωργίου Κοσμόπουλου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Βλάχο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Σπύρο Ζησιμόπουλο στο Υπουργείο Ανάπτυξης συμφωνήθηκε ότι:

  1. Οι απεργοί παραδίδουν τον φάκελλο των καταγγελιών προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού και νέα στοιχεία στον κ. Υφυπουργό

  2. Ο κ. Υφυπουργός θα αποστείλει αμέσως προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού αίτηση, σύμφωνα με το αρθρο 9 παρ.1 του Ν.703/77, με την οποία θα ζητά να διερευνηθεί εξ αρχής το σύνολο των καταγγελιών, ικανοποιώντας το βασικό αίτημα των απεργών, ο δε πρόεδρος της Επιτροπής θα δώσει εντολή να αρχίσει άμεσα η πλήρης έρευνα.

  3. Ο πρόεδρος της Επιτροπής θα συγκαλέσει άμεσα την ολομέλεια της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν.703/77, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, η οποία αφορούσε μέρος μόνο της καταγγελίας Θ. Τενέζου, πράγμα νομικά και πραγματικά απαραίτητο για τη νέα πλήρη έρευνα.

Στη συνέχεια, ο κ. υφυπουργός, συνεπής στα συμφωνηθέντα, εντός 24 ωρών εξέδωσε και απέστειλε πρός την Επιτροπή Ανταγωνισμού την σχετική αίτηση.

Αντίθετα, ο επικεφαλής της Επιτροπής, μία εβδομάδα αργότερα, αγνοώντας επιδεικτικά τους άμεσους κινδύνους για την ζωή του Θεόδωρου Τενέζου, οι οποίοι ήταν προφανείς και τονίστηκαν κατά τη συνάντηση, δείχνει, όχι μόνο να ολιγωρεί, αλλά κάνει και δημόσιες δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες δεν προτίθεται να εφαρμόσει την συμφωνία σε ό,τι τον αφορά.

Εν όψει των παραπάνω οι απεργοί απέστειλαν επιστολή στον κ. Υφυπουργό, με κοινοποίηση στην Κυβέρνηση και στο Κοινοβούλιο, όπου καταγγέλλεται η στάση του Προέδρου της Επιτροπής και ζητείται η αποπομπή του, ενώ δηλώνεται ότι η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση κατ'ελάχιστον των βασικών αιτημάτων, δηλαδή την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, την εξέταση από την Επιτροπή του συνόλου των καταγγελιών τους και τη δικαστική προστασία τους.

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2009

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ

11 Ιουν 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ

TΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ, ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ - Α ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ!


ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ
(Όδος Σεμιτέλου 2 και Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από την πρεσβεία των Η.Π.Α )

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΑΛΑΞΙΑ»

10 Ιουν 2009

Forum τέλος εποχής

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες, το forum σταματάει τη λειτουργία του και θα επικεντρωθούμε περισσότερο στο blog. Έρχονται περισσότερες αλλαγές όπως η δημιουργία ενός νέου blog.

8 Ιουν 2009

16χρονος δολοφονείται στο Μεξικό επειδή έκανε γκράφιτι



Στις 27 Μαΐου δολοφονήθηκε στο San Cristóbal de las Casas, ο 16χρονος Víctor Martín Penagos Estrada, ενώ έκανε γκράφιτι μαζί με φίλους του. Τον πυροβόλησε ο Nicolás Gómez Sántiz, φύλακας του ξενοδοχείου Maya Quetzal.

Στις 30 Μαρτίου είχε προηγηθεί μία σύσκεψη όπου μετά από πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε, εξαιτίας των πολλών γκράφιτι που πλέον γίνονται στους τοίχους δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων της πόλης, να επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 πέσος σε όποιον κάνει γκράφιτι και αμοιβή 5.000 πέσος σε όποιον καταδίδει ή συλλαμβάνει τον παραβάτη. Αποφασίστηκε επίσης να απαγορευτεί η πώληση σπρέι σε ανήλικους.

Εκτός από το πρόστιμο, όποιος νεαρός συλλαμβάνεται να κάνει γκράφιτι, μπαίνει σε μια λίστα της αστυνομίας, το όνομά του, φωτογραφία του και η διεύθυνσή του. Μέσα σε τρεις μέρες από την εφαρμογή των μέτρων, συνελήφθησαν περισσότεροι από 15 νεαροί.

Στα προηγούμενα προστίθενται τα μέτρα που η δημοτική αρχή έχει πάρει ενάντια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους στην προσπάθεια να μετατρέψει την πόλη σε μια υγειονομική ζώνη που να ευνοεί μόνο τα κέρδη της τουριστικής βιομηχανίας.

πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1040766

Τελευταίες εξελίξεις από την εξέγερση των ιθαγενών στο Περού

Σημερα
Στην πρεσβεία της Νικαράγουα έχει καταφύγει ο ηγέτης της μεγαλύτερης οργάνωσης ιθαγενών του Περού, Alberto Pisango, ο οποίος καταζητείται ως υποκινητής των συγκρούσεων, πριν λίγες μέρες, μεταξύ αστυνομικών και ιθαγενών, που στοίχησαν τη ζωή σε τουλάχιστον 35 άτομα.
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Yehude Simon, ανακοίνωσε ότι έλαβε ειδοποίηση από την πρεσβεία της Νικαράγουα που πληροφορεί ότι ο Alberto Pisango ζήτησε άσυλο.
Ο Pisango είναι ο ηγέτης της AIDESEP, της κυριότερης οργάνωσης ιθαγενών του Περού, η οποία εκπροσωπεί περισσότερες από 1.300 κοινότητες, με συνολικό πληθυσμό 600.000 άτομων.

10δες οι νεκροί διαδηλωτές στο Περού. Αγνωστός μέχρις στιγμής ο ακριβής αριθμός.
Αλλα 15 κατακρεουργημένα πτώματα φαίνεται ότι ανακαλύφθηκαν στις όχθες ενός ποταμού στη στροφή του Διαβόλου, στην επαρχία Ουτκουμπάμπα.

Από το Περού μέχρι την Κίνα αγώνας για τη γη και την ελευθερία

7 Ιουνίου 2009, 01:50
Ιθαγενείς διαδηλωτές Ίντιος και ο στρατός συγκρούστηκαν άγρια χτες στη ζούγκλα του Αμαζονίου, γεγονός που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους. Πρόκειται για τη χειρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει ο πρόεδρος Άλαν Γκαρσία στην μέχρι σήμερα θητεία του.
Οι διαδηλωτές ανέφεραν ότι 30 ιθαγενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως 22 μέλη των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού σκοτώθηκαν μετά από 48 ώρες σφοδρών συγκρούσεων εξ αιτίας της απόφασης του προέδρου να διαθέσει δασικές εκτάσεις σε ξένες εταιρίες για να εκμεταλλευθούν κοιτάσματα πετρελαίου και τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο στην περιοχή. Η αιματοχυσία εξώθησε πολλούς να ζητήσουν την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού της κυβέρνησης κι σφράγισε με τραγικό τρόπο το χάσμα ανάμεσα στις ελίτ στη Λίμα και τους φτωχούς στην επαρχία, που απειλεί να εκτροχιάσει τις προσπάθειες του Γκαρσία να "ανοίξει" τη χώρα στους ξένους επενδυτές. Χιλιάδες Ίντιος, κρατώντας ξύλινα ακόντια, παρέμεναν σε μπλόκα χθες Σάββατο κατά μήκος των δρόμων που διαπερνούν τη ζούγκλα του Αμαζονίου, προειδοποιώντας ότι θα συνεχίσουν την ένοπλη αντίσταση αν η αστυνομία δε σταματήσει να προσπαθεί να καταστείλει τις διαμαρτυρίες τους.Περίπου 10 αστυνομικοί που κρατούνταν όμηροι από διαδηλωτές σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 24 απελευθερώθηκαν από στρατιώτες που επενέβησαν για να τερματίσουν μια «κρίση ομήρων», σύμφωνα με τον επικεφαλή της εθνικής αστυνομικής διεύθυνσης του Περού, Μιγκέλ Ιδάλγο.Αλλοι επτά όμηροι φέρονται ως αγνοούμενοι.Ο στρατός ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει εκτεταμένη απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές του Αμαζονίου από χθες το απόγευμα. Ο πρόεδρος Γκαρσία επέρριψε την ευθύνη για τα αιματηρά επεισόδια σε αριστερούς αντιπάλους του και υπερασπίστηκε τη χρήση βίας από τις δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού. Οι φυλές των ιθαγενών, που αντιτίθενται στην παραχώρηση των γαιών στη ζούγκλα του Αμαζονίου προβλέποντας εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή και κάνοντας λόγο περί απειλής για τον τρόπο ζωής τους, διαδηλώνουν από τον Απρίλιο, ζητώντας από το Κογκρέσο της χώρας των Άνδεων να ανακαλέσει νόμους που «ενθαρρύνουν» ξένες εταιρίες πετρελαίου και μεταλλευτικές εταιρίες να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια για την εκμετάλλευση πόρων που βρίσκονται στο απειλούμενο τροπικό δάσος.

To υπουργείο αμύνης του Περού ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από εννέα αστυνόμοι πέθαναν κατά την διάρκεια μάχης μεταξύ ινδιάνων που είχαν καταλάβει σταθμό εξαγωγής πετρελαίου της κρατικής Πετροπερού κρατώντας 38 μπάτσους σαν ομήρους, και δυνάμεων καταστολής που προσπαθούσαν να τους απελευθερώσουν.
Στην διάρκεια της επιχείρησης η αστυνομία απελευθέρωσε 22 μπάτσους, κουβάλησε τα πτώματα εννέα από αυτούς και εξακολουθεί να αναζητά άλλους εφτά που είναι εξαφανισμένοι.
Οι εννέα αστυνόμοι που πέθαναν σήμερα έρχονται να προστεθούν στους άλλους 11 που παρέδωσαν το πνεύμα όταν άνανδρα επιτέθηκαν ενάντια σε μπλόκο ινδιάνων που διαμαρτύρονταν για την κυβερνητική απόφαση να επιτρέψει την σχεδόν ανεξέλεγκτη αποψίλωση του δάσους της Αμαζονίας απειλώντας την προγονική γη χιλιάδων ινδιάνων που όπως όλα δείχνουν είναι αποφασισμένη να μην παραδοθούν αμαχητί.
Ο αγώνας εντείνεται και αρχίζει να παίρνει σχεδόν μορφή ανοιχτού εμφύλιου.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, ιθαγενείς του Αμαζονίου, έχασαν τη ζωή τους χθες από τα πυρά περουβιανών αστυνομικών και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν, κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν έπειτα από διαδηλώσεις των ιθαγενών που αντιδρούν στην εκμετάλλευση του τροπικού δάσους από ξένες εταιρείες.Σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκαν και 9 αστυνομικοί. Πρόκειται για τα χειρότερα επεισόδια που συνέβησαν κατά τη διακυβέρνηση του προέδρου Άλμπέρτο Γκαρσία. Όπως αναφέρουν αναλυτές η διαμάχη,μπορεί να οδηγήσει στην παραίτηση του πρωθυπουργού του Γκαρσία, ενώ οι συγκρούσεις και η γενικότερη αναταραχή που επικρατεί εδώ και μήνες υπογραμμίζει τις βαθιές διαιρέσεις που υπάρχουν στο Περού ανάμεσα στις πλούσιες ελίτ στη Λίμα και τις φτωχές ομάδες των ιθαγενών στην ύπαιθρο. Επίσης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, οι διαδηλωτές έχουν κλείσει τον κύριο αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από τον Αμαζόνιο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Στα χθεσινά βίαια επεισόδια, ηγέτες των ιθαγενών δήλωσαν πως η αστυνομία πυροβόλησε εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών από ελικόπτερα προκειμένου να τερματίσουν τον αποκλεισμό ενός δρόμου σε απομακρυσμένο αυτοκινητόδρομο του τροπικού δάσους, 1.400 χιλιόμετρα από την Λίμα. Ωστόσο από την πλευρά της η αστυνομία κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι πυροβόλησαν πρώτοι, κατηγορία την οποία τα μέλη των φυλών αρνήθηκαν, λέγοντας ότι δεν είχαν όπλα και πως κρατούσαν μόνο τις παραδοσιακές ασπίδες τους. Χιλιάδες ιθαγενείς του Αμαζονίου, από τον Απρίλιο, πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, αποκλεισμούς δρόμων και άλλων περασμάτων απαιτώντας μεγαλύτερο έλεγχο στους φυσικούς πόρους και απαιτώντας από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις παραχωρήσεις στις οποίες προέβη προς ξένες ενεργειακές εταιρίες. Σύμφωνα με τους ηγέτες των φυλών του Αμαζονίου, οι ισχύοντες νόμοι προτρέπουν και κάνουν πιο εύκολο για τις πετρελαϊκές, μεταλλευτικές και γεωργικές επιχειρήσεις να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια και να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους του Αμαζονίου. Επίσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει αρκετά προκειμένου να μειώσει το ποσοστό φτώχειας από το 36% όπου βρίσκεται και πως τα οφέλη των περιόδων οικονομικής ανάπτυξης πριν από την τρέχουσα ύφεση δεν έφθασαν στους φτωχούς. "Καθιστώ υπεύθυνη την κυβέρνηση του Γκαρσία για τη διαταγή να γίνει αυτή η γενοκτονία", δήλωσε ο ηγέτης των ιθαγενών Αλμπέρτο Πισάνγκο στους δημοσιογράφους στη Λίμα, καθώς η κυβέρνηση εξέδιδε ένταλμα σύλληψής του για ενθάρρυνση των διαδηλώσεων.
Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Γκαρσία, δήλωσε πως από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων μπορεί να ωφεληθεί το σύνολο του πληθυσμού του Περού και όχι μόνο οι κάτοικοι των απομακρυσμένων αυτών περιοχών.

6 Ιουνίου 2009, 02:19
Συνολικά 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν από συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ της περουβιανής αστυνομίας και φυλών του Αμαζονίου.
Οι διαδηλωτές αντιδρούν στις προσπάθειες της κυβέρνησης να προσελκύσει ξένες ενεργειακές και μεταλλευτικές εταιρείες προκειμένου να εκμεταλλευτούν το πλούτο του τροπικού δάσους.
Τα πρόσφατα επεισόδια χαρακτηρίζονται ως τα χειρότερα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του προέδρου Alan Garcia.
Χιλιάδες ιθαγενείς του Αμαζονίου, απαιτώντας μεγαλύτερο έλεγχο στους φυσικούς πόρους, αποκλείουν κατά περιόδους, δρόμους και άλλα περάσματα, στην προσπάθεια τους να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις παραχωρήσεις της, σε ξένες ενεργειακές εταιρίες.
Οι επικριτές της κυβέρνησης δηλώνουν ότι μέχρι στιγμής ελάχιστες πρωτοβουλίες έχουν παρθεί προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό φτώχειας, το οποίο αγγίζει το 36%, και πως χρήματα προηγούμενων περιόδων οικονομικής ανάπτυξης δεν κατανεμήθηκαν στους φτωχούς πολίτες.

βιντεο: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1041337
πηγές κειμένων:
http://eleftherosgalaxias.blogspot.com/2009/06/blog-post_3292.html
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1041144
http://www.zougla.gr/news.php?id=45445

3 Ιουν 2009

Στρατός εναντίον των ιθαγενών του Αμαζόνιου στο Περού


Σε όλο το κόσμο το νομισματικό σύστημα, επιβάλει με τις κατασταλτικές του δυνάμεις την απάνθρωπη εξουσία του μέσο των εκάστοτε εκπροσώπων τους. Χρειάζεται η αλληλεγγύη σε κάθε και από κάθε μέρος, για κάθε μέρος που υπάρχει εξέγερση. Συνεχίζουμε μέσα από το PugnaSP blog την δράση για την ενημέρωση. Αλληλεγγύη στους ανθρώπους! Το παρακάτω κείμενο/ανταπόκριση, αφορά την εξέγερση των Ιθαγενών στον Αμαζόνιο, στην περιοχή του Περού:

* Η κυβέρνηση του Περού αποφάσισε να στείλει το στρατό να ενισχύσει την αστυνομία στην καταστολή των κινητοποιήσεων των ιθαγενών για την προστασία της γης και των δικαιωμάτων τους στο πετρέλαιο και στον ορυκτό πλούτο που κρύβει στα σπλάχνα της. Με πρόσχημα τη διασφάλιση της λειτουργίας των αεροδρομίων, των δρόμων και άλλων βασικών υπηρεσιών. Η απόφαση ισχύει για 30 μέρες.

Περισσότερο από ένα μήνα, 65 ομάδες ιθαγενών που ζουν στο τροπικό δάσος του Αμαζόνιου οργανώνουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας απαιτώντας από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τους νόμους που απειλούν την προγονική τους γη και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της.

Πρόκειται για νομοθετικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του προέδρου Αλαν Γκαρσία μέσα στο 2007 και το 2008, τα οποία χαλαρώνουν τους περιορισμούς που υπήρχαν για την εκμετάλλευση από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, της ξυλείας και του υπόλοιπου ορυκτού πλούτου του τροπικού δάσους.

Οι κοινότητες των ιθαγενών υποστηρίζουν ότι με τα μέτρα αυτά το 70% περίπου της έκτασης του Αμαζονίου που βρίσκεται στο Περού παραδίδεται για εκμετάλλευση στα χέρια των πολυεθνικών, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη βιοποικιλότητα του Αμαζονίου.

Η γαλλική πετρελαϊκή εταιρία «Perenco» ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τα σχέδιά της να επενδύσει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια για την εξόρυξη πετρελαίου στη λεκάνη του ποταμού Maranon στο βορειοανατολικό Περού. Το γεγονός αυτό πυροδότησε το νέο κύμα κινητοποιήσεων, με μεγάλη συμμετοχή ιθαγενών, στη διάρκεια των οποίων έχουν γίνει σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία και έχουν αποκλειστεί δρόμοι γέφυρες και αεροδρόμια. Στις 8 του Μάη, η κυβέρνηση κήρυξε τις περιοχές του Αμαζονίου όπου γίνονται οι κινητοποιήσεις σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 60 μέρες και στις 13 του Μάη έδωσε εντολή για την επέμβαση του στρατού.

πηγή κειμένου:
--> http://www.eksegersi.gr/keimena12/556/perou.htm

πηγές:
--> http://www.express.gr/news/world/168944oz_20090517168944.php3
--> http://www.tvxs.gr/v11775
--> http://www.epohi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2804&Itemid=35

ΑΠΟΧΗ από τις ευρωεκλογές (ανακοίνωση)

Καλό καλοκαίρι και καλό μήνα σε όλους.

Στο θέμα...


Ο κάθε ένας κοιτά να κατηγορήσει τον άλλο. Έρχονται ευρωεκλογές και πολλοί σπεύδουν να ψηφίσουν το ένα ή το άλλο κόμμα λες και κάτι θα αλλάξει. Από την άλλη οι υποψήφιοι κατηγορούν ο ένας τον άλλο για τα προβλήματα που δημιουργούν και ο κόσμος δεν κάνει κάτι, επειδή δεν έχει καταλάβει πως "αυτοί" οι πολιτικοί της ελίτ είναι για να διατηρούν τα πράγματα όπως είναι και όχι για να τα ανταλλάξουν.
Όλη αυτή η ψευδαίσθηση δεν είναι η δημοκρατία. Το νομισματικό σύστημα δεν μπορεί να είναι δημοκρατικό και δίκαιο γιατί βάζει το κέρδος πάνω από την ζωή, οπότε οι εκλογές είναι στην πραγματικότητα ένα θέατρο του παραλόγου, άλλοι αποφασίζουν και με άλλα κριτήρια, όχι οι πολιτικοί. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει με το σύστημα της ψηφοφορίας υπό αυτές τις συνθήκες. Η μόνη πολιτική επιλογή που έχουμε σε αυτή την διεφθαρμένη διαδικασία είναι η αποχή από τις ευρωεκλογές.

Στηρίζουμε την ΑΠΟΧΗ από τις ευρωεκλογές