15 Σεπ 2008

Pugna Street Press

Aντί για μανιφέστο

"Η ιδέα του περιοδικού είναι βασισμένη σε εσένα, η δύναμή του βρίσκεται στα χέρια σου. Το έντυπο Pugna δεν είναι προϊόν αλλά ένα εργαλείο που μπορεί να σου χρησιμεύσει για να απαλλαγείς από το σύνδρομο της αστικής κλειστοφοβίας. Η κίνησή μας έχει σκοπό τη διάδοση της hip hop κουλτούρας, να κάνει πράξη τον δημιουργικό ακτιβισμό και να μας βάλει όλους σε σκέψεις που δεν κάναμε μέχρι σήμερα. Για εμάς δεν υπάρχουν όρια και αυτό που κάνουμε βγαίνει μέσα από την καρδιά μας."


Ιστορικό και επιρροές

Η Pugna Team ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2008 την έκδοση και διακίνηση του εντύπου Pugna (street press) για να προβάλει και να στηρίζει «κάθε τέχνη και δημιουργικό ακτιβισμό». Οι επιρροές μας είναι: όλοι εσείς, η μουσική και τα τέσσερα στοιχεία της hip hop κουλτούρας, η τέχνη και τα κινήματα του δρόμου, οι ομάδες και τα άτομα που κάνουν πράξη τον δημιουργικό ακτιβισμό, οι θεωρίες που γίνονται πράξη, όλοι όσοι έδωσαν ή έχασαν τη ζωή τους για να ακουστεί η αλήθεια..

Δομή και λειτουργία

Τον πρόεδρο τον κρεμάσαμε και έτσι δεν έχουμε…Λειτουργούμε με συνελεύσεις και συγκεντρώσεις, συνήθως ακατάλληλες ώρες. Υπάρχουν γενικά και αόριστα κάποιοι τομείς όπως ο “Art & Design”, o “Δημοσίων Σχέσεων” κ.τ.λ. στους οποίους συμμετέχει όποιος θέλει με όποιο τρόπο θέλει. Στα λειτουργικά έξοδα συνεισφέρουμε όλοι. Ότι έχει να πει κάθε μέλος είναι σημαντικό και όλοι παίρνουν στα σοβαρά την άποψή του.

Διανομή


Το έντυπο διανέμετε από τους συνδέσμους της Pugna Team σε όποια πόλη υπάρχούν, από το δίκτυο συνεργατών και υποστηρικτών του εντύπου. Όπου δεν γίνετε με έναν από τους παραπάνω τρόπους η διανομή γίνετε μέσω ταχυδρομείου. Επίσης, 25 μέρες μετά την έκδοση του, το έντυπο είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή για όσους δεν πρόλαβε να φτάσει στα χέρια τους.


Ξεκάθαρα λόγια

Δεν είμαστε δημοσιογράφοι αλλά αγαπάμε αυτό που κάνουμε. έχουμε επιλέξει η κίνηση μας να μην είναι κερδοσκοπική. Δεν προβάλλουμε με ιδιαίτερο και διαφορετικό τρόπο φίλους και γνωστούς μας καλλιτέχνες και όχι μόνο. Δεν προσκυνάμε είδωλα.


Συμμετοχή & υποστήριξη στο έντυπο Pugna

Οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να στηρίξεις την κίνηση που κάνουμε είναι:
-Συνδρομητές
Μπορείς να γίνεις συνδρομητής στο περιοδικό και να το λαμβάνεις κατευθείαν στο σπίτι σου.
-Συμμετοχή
Η ομάδα του περιοδικού είναι πάντα ανοιχτή σε προτάσεις και δέχεται να δημοσιεύσει άρθρα, ποιήματα, διηγήματα κτλ χωρίς κανένα αντίτιμο. Επίσης, αποδέχεται τη συνεργασία με άτομα που χωρίς να είναι μέλη στην Pugna Team επιθυμούν να συνεισφέρουν στο δημιουργικό της έργο. Καλοδεχούμενες είναι και οι προτάσεις συνεργασίας από άλλες ομάδες που σχετίζονται με τη hip hop κουλτούρα, τον δημιουργικό ακτιβισμό και τα υπόλοιπα άρθρα που απασχολούν την θεματολογία του περιοδικού.
-Μέλος στην Pugna Team
Όταν γίνεις μέλος στην ομάδα, τότε μπορείς να είσαι πλέον μαζί μας απ’ την σύνταξη μέχρι την έκδοση του περιοδικού σε όποιον τομέα θες να συμμετέχεις.
Η συλλογικότητα μας λειτουργεί χωρίς ιεραρχία και οι αποφάσεις παίρνονται από κοινού σε συγκεντρώσεις και συνελεύσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: