12 Δεκ 2008

«Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες»‏


Άρθρο: Papas Roll
Για το 6ο τεύχος του Pugna


Απογοήτευση, αγανάκτηση, θυμός και οργή είναι τα συναισθήματα που πνίγουν όλους μας. Οργή απέναντι στο κράτος του αυταρχισμού, της ωμής βίας που αναγκαζόμαστε να αντικρίζουμε σε κάθε διαδήλωση και των δολοφονιών. Διότι το περιστατικό κάθε άλλο παρά μεμονωμένο είναι. Κανένας δεν αναλαμβάνει ολοκληρωτικά τις ευθύνες που του αναλογούν. Πόσο μάλλον η κυβέρνηση. Τι χειρότερο θα μπορούσε να κάνει μια χώρα στα παιδιά της από το να τους αποδεικνύει έμπρακτα καθημερινά ότι δεν πρέπει να έχουν ελπίδα; Αυτό είναι το κράτος στο οποίο μεγαλώνω; Το κράτος της αδιαφάνειας και της διαφθοράς; Αυτό της απαγωγής μεταναστών; Το κράτος της "ζαρντινιέρας" που αστυνομικοί σπάνε κεφάλια διαδηλωτών; Ή το κράτος που ειδικοί φρουροί εκτελούν μαθητές; Εγώ, ένα κομμάτι της νέας γενιάς, νιώθω ότι μου κόβονται τα φτερά, ότι όλα τα κυβερνητικά στελέχη θυσιάζουν το μέλλον μου για τα δικά τους συμφέροντα και παιχνίδια και τελικά για την καριέρα τους. Νιώθω ότι το μέλλον που με περιμένει είναι αυτό της βίας και της ανασφάλειας. Μόνο στη σκέψη βάζω τα κλάματα απ' την απόγνωση. Δεν ξέρω πώς πρέπει να αντιδράσω και πού να απευθυνθώ. Νιώθω ότι σιχαίνομαι πλέον αυτήν την ανεξέλεγκτη κατάσταση. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, νιώθω μίσος».Και ποιος είμαι και εγώ για να έχω και άποψη,ποιοι είμαστε όλοι εμείς που βγήκαμε στους δρόμους;τίποτα παραπάνω από ανήσυχες ψυχές!Είμαστε οι ανήσυχες ψυχές που τραυματίστηκαν από τον άδικο χαμό του παιδιού. Είμαστε όλοι αυτοί που φωνάζουν "όχι" στο πλιάτσικο και τον βανδαλισμό κατά των περιουσιών πολιτών. Είμαστε αυτοί που απεγνωσμένα ζητούν ένα χέρι βοηθείας χωρίς ανταπόδοση. Παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο, για να διαψεύσουμε όλες τις επικρίσεις για τη γενιά μας ως η γενιά της άγνοιας, της μαζικοποίησης, του καταναλωτισμού και της αποχαύνωσης. Παλεύουμε να υποστηρίξουμε ανυπέρβλητες αξίες και ιδανικά. Παλεύουμε αν όχι για μας, για τα παιδιά μας. Για να μην εκτελεστούν εν ψυχρώ από αστυνομικό. Για να μη βρεθούν σε αυτό το αδιέξοδο και το χάος που βρισκόμαστε εμείς σήμερα. Με τη βία "στα χαμένα" χάνουμε το αδιαμφισβήτητο δίκιο μας. Μην τους δώσουμε για ακόμη μία φορά αυτή την ευκαιρία».Η οργή έγινε εξέγερση και μέσα σε λίγη ώρα μετεξελίχτηκε σε έκρηξη που κατέστρεψε τα πάντα και πέρασε σε επίπεδα που μόνο βαθιά θλίψη μπορεί να προκαλέσουν. Η σφαίρα από το όπλο του ειδικού φρουρού, που έριξε νεκρό τον 15χρονο στα Εξάρχεια, τίναξε ταυτόχρονα στον αέρα την μπαρουταποθήκη που έκλεινε μέσα της ιστορίες ατιμωρησίας του παρελθόντος, από τον Μελίστα μέχρι τη «ζαρντινιέρα» και αναρίθμητες «εκπυρσοκροτήσεις», εξαπολύοντας ένα μαινόμενο θηρίο που ισοπέδωσε τα πάντα στο διάβα του. Έκρηξη που μόλις ακούστηκε το πρώτο μπαμ και αναμένεται να σκάσει και το ωστικό κύμα που θα δώσει την πραγματική έκρηξη της οργής... ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες
...roll

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Exoun ginei ateliwtes pories apo ma8ites kai mi, sumbolikes kiniseis apo paidia pou ama tis deis kai tis ksefteis es8anese ena rigos na se diapernaei. Kai omos twra apos kanoun panta ta MME prospa8oun na kruftoun pisw apo tis spasmenes tzamaries pou sto katw katw oi idioi tis espasan alla parola auta einai adunato na kriftoun afou i anikanotita tous kai ta skata pou exoun (orismenoi) oi batsoi (kai dimosigrafoi) sto kefali tous fenete prokalontas tin bia akoma kai stous ma8ites pou diadilwnoun kratontas louloudia me tin sunodia twn ka8igitwn tous. Gia to kratos pou zw den drepome pia opos mou eixan ma8ei alla lupame kai 8umwnw giati eprepe na skwtwsoun ena 15xrono gia na kanoume epitelous to elaxisto pou boroume na diamartiri8oume.

B.B.

Ανώνυμος είπε...

Να μην χαθεί αυτό που γίνετε! Ας ελπίσουμε να μάθουμε επιτέλους κάτι!

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ..ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ;ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΟΥΣ..ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ..ΑΝ ΑΠΛΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΙΑ..ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.ΤΡΕΜΩ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ..

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο πόλεμος σταματήσει ο πολεμιστής πολεμάει με τον εαυτό του. ΜΑΡΞ
Που σημαίνει ποτέ δεν θα σταματήσει ο πόλεμος...Αυτό σε απάντηση στους προβληματισμούς σας.