2 Ιαν 2010

Κοπεγχάγη 2009

Τι είναι αυτό που κάνει τόσα μυαλά και αντιπροσώπους χωρών να μην βρίσκουν λύση? Τι είναι αυτό που κανένα κράτος δεν κάνει βήμα πίσω? Παρόλο το συμφέρον του πλανήτη κρατάνε αμυντική στάση όχι προς τους άλλους αλλά προς το μέλλον.

Η αιτία μάλλον είναι η ανάπτυξη. Λέγοντας αυτό εννοώ ότι βλέπουν όλοι το θέμα πλεονεκτήματος.
Δεν δέχονται οι 3τες χώρες να μειώσουν το οτιδήποτε που επιβαρύνει το περιβάλλον αν δεν κάνουν πρώτα πράξη δραστικές αλλαγές οι ανεπτυγμένες χώρες Αμερικής και Ευρώπης. Με το δίκιο τους βέβαια αν συνειδητοποιήσεις τι έχουν κάνει οι ανεπτυγμένες χώρες σε αυτούς προκειμένου να έχουν πετρέλαιο και άλλες ανέσεις.

Με τη σειρά τους οι ανεπτυγμένες χώρες δεν θέλουν να προχωρήσουν σε περισσότερες υποχωρήσεις για το περιβάλλον απ’ ότι οι 3τες χώρες γιατί φοβούνται.
Φοβούνται ότι οι 3τες χώρες μπορεί σε λίγο καιρό να έχουν το πάνω χέρι αφού οι ανεπτυγμένες χώρες θα έχουν κάνει τόσο σκληρές δεσμεύσεις που θα βρεθούν σε κάμποσο καιρό στη θέση των 3των χωρών και οι 3τες χώρες στη θέση των ανεπτυγμένων χωρών.
Άρα το πρόβλημα είναι πρόβλημα ισχύος και δυναμικής. Ε μωρέ κουτσά στραβά θα ζήσουν και τα εγγόνια μου μετά άστους να καίγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: